Zandvoort huiswerk - en studiebegeleiding Wijzer
 
Daruma - Japan - Hans Weber - 7 keer neergaan, 8 keer opstaan

Daruma - het logo van Wijzer Zandvoort

Natuurlijk vraag je je af wat dat logo nu eigenlijk betekent. En terecht.

Dit manneke is (een) Daruma, een in Japan zeer bekend figuur. (https://en.wikipedia.org/wiki/Daruma_doll)

Het symbool is sterk verbonden met de uitspraak: 七転八起 - "sichiten hakki" vrij vertaald met "7 keer neergaan 8 keer opstaan" oftewel : doorvechten dus, en hoewel het mijn streven is om van leren zeker geen gevecht te maken is het altijd goed om door te bijten als het even tegenzit. Voor de goede orde: op mijn Daruma staan de getallen 7 en 8 op de buik en als je goed kijkt zie je dat mijn Daruma ook een brilletje heeft, en dat is niet voor niets. Over de logica van het acht keer opstaan na zeven keer vallen zullen we het maar even niet hebben. Laat die laatste keer opstaan een sprong zijn zullen we maar zeggen.

 

 

Hans van Henk van Aal van Kees de Laars

Een echte Zandvoorter ben ik en daar ben ik best trots op. Ik blijk het naarmate ik ouder word toch interessant te vinden deel te zijn van de geschiedenis van onze badplaats. Vaders kant is dus volk van de Laars, waarschijnlijk heb ik mijn relaxte gezicht van mijn grootmoeder geërfd, zij is de vrolijke dame met de baby op schoot. Een schat was ze voor mij, mijn Oma Benzinepomp - "tante Aal" Weber.

Moeders kant is zo mogelijk nog oer-Zandvoortser. Ik heb als kind nog net mijn overgrootvader "de Bokkum" junior op het Gasthuishofje meegemaakt. Mijn over-over grootouders staan dus in brons voor het Zandvoorts museum. 't Is maar dat je het weet.

 

 

 

 

de Bokkum en Jaap de Krul

Mijn grootvader van moeders kant had jarenlang een kapperszaak in de Haltestraat op de plek waar nu fietsenhandel Versteeghe zit.

Jaap "de Krul" Schaap heeft heel wat Zandvoortse nekken uitgeschoren, ik kan ze me nog goed herinneren. En een kop koffie van mijn grootmoeder Katrien hoorde erbij.