Zandvoort huiswerk - en studiebegeleiding Wijzer
 

Hoe gaat het in zijn werk?

Als u interesse heeft in de mogelijkheden die Wijzer u te bieden heeft dan kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tenzij er dwingende redenen zijn heeft het de voorkeur om samen met uw zoon of dochter het gesprek aan te gaan. Wij proberen vervolgens de hulpvraag helder te krijgen en geven u aan wat Wijzer voor u kan doen en welke kosten daaraan verbonden zijn.

In het gesprek proberen we ook helder te krijgen wie onze nieuwe deelnemer is; we vragen naar interesses, resultaten, voorgeschiedenis enzovoort. Kortom, het gaat zowel om de manier waarop uw kind tegen zaken aankijkt als om de concrete resultaten, tekortkomingen en krachten die er nu liggen.

In overleg wordt er een begeleidingsplan opgesteld waarin concreet wordt afgesproken hoe vaak en op welke manier de begeleiding vorm krijgt. Maatwerk is hierbij essentieel.  Hoofdlijnen zijn voor iedereen gelijk maar de aanpak kan echt per persoon verschillen. Mensen verschillen en doelstellingen verschillen. Bij sommigen gaat het om een vinger aan de pols, een ander moet bij de hand genomen worden. Sommige ouders willen gewoon zicht hebben op het werk zonder de relatie met de uitgroeiende jongere onder druk te zetten. Anderen willen weten of het beeld dat ze van hun kind hebben wel klopt met de werkelijkheid.
Het opstellen van het plan hoeft niet lang te duren en uw kind zal over het algemeen direct kunnen starten met de huiswerkbegeleiding.

Uw zoon of dochter komt het afgesproken aantal keren in de week bij Wijzer. In de meeste gevallen is dit op vaste dagen en vaste tijden in de week passend bij het lesrooster. Een sessie zal meestal anderhalf- tot maximaal twee uur in beslag nemen. Langer is niet wenselijk omdat dat ten koste gaat van de concentratie. In die anderhalf uur wordt er gewerkt aan het huiswerk: plannen, leren leren, overhoren, wordt er hulp gegeven bij specifieke vakken, wordt er geoefend, worden er verslagen gemaakt enz. enz. Als uw telg zonder bericht niet verschijnt nemen wij contact met hem of haar op en ook u wordt vanzelfsprekend op de hoogte gebracht. 

Tijdens de periode van de huiswerkbegeleiding houden wij regelmatig contact met u zodat u goed op de hoogte blijft van de vorderingen. Als het wenselijk is om de frequentie of vorm van de huiswerkbegeleiding aan te passen dan kan dat meestal.

Als ouder kun je altijd bellen, mailen of een afspraak maken om de zaken helder te krijgen.

Heeft u nu vragen of wilt u gewoon eens praten over de mogelijkheden? Neem contact op; bel of mail.

Voor leerlingen, of beter: deelnemers

Hoe lekker is het als het op school goed loopt? Misschien kom je wel eens iemand tegen die doet alsof het hem niets uitmaakt dat het niet goed gaat, maar meestal is dat misplaatste stoerdoenerij.
School kan leuk zijn. Vrienden, lachen, gezellig. Maar het draait uiteindelijk toch om toetsen, lange dagen, het gevoel dat je het altijd maar goed moet doen en dan moet je ook nog regelmatig huiswerk maken. Soms ( ) is dat lastig.
De een moet wat meer tijd steken in het maken van huiswerk dan de ander, maar voor iedereen geldt dat je je werk af moet maken wil je op school lekker draaien. Wat veel leerlingen niet weten is dat huiswerk maken vaak lastiger wordt als je het gaat uitstellen, ongeorganiseerd gaat werken, of bijvoorbeeld probeert Franse woorden te leren met de televisie aan.

Bij Wijzer kun je op een gestructureerde manier je huiswerk doen. Dat klinkt misschien streng en zwaar, maar het betekent juist dat je heel efficiënt gaat leren werken. Het is heel fijn als je je huiswerk af hebt en tijd overhoudt om te gaan gamen, sporten of om iets leuks te doen met vrienden, whatever. En wat een verademing als je ouders niet hoeven te zeuren (ook lekker voor hen trouwens).

Al naar gelang het gekozen programma kom je naar Wijzer toe met je schoolspullen.

Samen gaan we kijken op welke manier je je werk het beste kunt verdelen. Je maakt een plan en gaat daarmee aan de slag. In een gedeelde agenda houden we bij wat er wanneer gedaan moet worden en belangrijker nog: wat er gedaan is. Elke keer kijken we samen of de gekozen methode werkt. Kom je uit met je tijd? Besteed je (te) veel tijd aan het ene en (te) weinig aan het andere vak? We gaan het zien en we passen de planning aan. Wat voor werk komt er de komende weken aan? Hoe ga je dit plannen? Allemaal zaken die aan bod komen.

Je moet het maar ervaren. Misschien ga je leren zelfs leuk vinden (gekker moet het niet worden).

Als je vragen hebt over de werkwijze en organisatie van Wijzer neem dan contact op telefonisch of via de email.